СЦЕНОГРАФИЯ


„ - ……O, трупа ......прекрасно!“ – въздъхна старият мъж до мен.
„ - Знаеш ли, и аз като малък бях привлечен от тази магия. Сцена, публика, аплодисменти....Играх в две представления, всъщност незначителни роли. В едното бях вековно дърво, а в другото рошав и дързак храст. Е, нямах реплики, но бях през цялото време на сцената и усетих неща, които останаха скрити за актьорите. Не станах артист, но орисницата ме свърза със сцета за цял живот. Сръчните ми ръце и трескаво въображение се оказаха достатъчни, за да работя 39 години като сценограф.“
Усмихна се и тръгна бавно, подпирайки се на ръчно изработения си бастун. И тогава разбрах, че не само актьорите правят сцената жива. Магията театър има нужда и от наследници на този творец!

АМАТЬОРСКИ ТЕАТЪР ЗА ВЪЗРАСТНИ


Вие все още помните как сте играли храстче в детската градина. Вие сте били водещ на училищно тържество. Вие често пеете в банята, танцувате около прахосмукачката или се вживявате докато четете приказки на децата си… значи артистът спи някъде дълбоко във вас.

Сцена Арт Студио ви предлага да го събудите и да го изявите. Посетете нашите занимания по актьорско майсторство. В непринудена обстановка, сред приятели, ще се отърсите от ежедневието и ще се забавлявате. Чрез адаптации на класически и модерни пиеси ще се потопите в пъстрия свят на театъра.

Възрастови ограничения няма. Заниманията се провеждат един път седмично по два часа.
Те включват:

Физическо раздвижване, чрез което се освобождавате от стреса и напрежението.

Същинска част – чрез драма техники и методи на социални комуникация се изпробва и овладява ново и по-ефективно поведение, като се разчита на спонтанност, въображение и творчество.

Заключителна част – дискусия, чрез която се цели натрупване на положителни емоции и зареждане с позитивна енергия.

ПРИЛОЖНИ ИЗКУСТВА


Сцена Арт Студио организира арт занимания по приложно изкуство. В тях децата развиват финната си моторика, усет към цвят и форма. Овладяват различни техники за работа с природни материали, глина, хартия, стъкло и текстилни материали. Чрез апликиране, моделиране, изрязване, лепене и рисуване, децата създават интересни проекти. По време на работа се развиват въобръжение, устойчивост на вниманието и свобода на изразяване.